Beschikbare kennis en literatuur over het hoe, wat en wie van TD wordt breder toegankelijk gemaakt voor een bredere groep. Dit leidt tot betere toepassing van TD in de praktijk, zodat dat nieuwe projecten niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden.
Door het aanbieden van trainingen, coaching en tools worden transdisciplinaire competenties van individuen en groepen die TD werken versterkt. Dit leidt tot een hoger niveau van kundigheid, gelijkwaardiger samenwerkingen en meer kennisintegratie, waardoor de potentie van TD om transities te bevorderen wordt vergroot.
NECTR fungeert als platform waar organisaties en individuen elkaar kunnen vinden, kennis kunnen uitwisselen en samenwerking stimuleren. Dit netwerk vergroot de zichtbaarheid en legitimiteit van TD en bundelt de krachten van de deelnemende organisaties.
Het centrum draagt bij aan de erkenning van wetenschappers die transdisciplinair samenwerken en promoot TD als waardevolle en essentiële onderzoeksmethodiek om maatschappelijke impact te maken en maatschappelijke transities vanuit de wetenschap te ondersteunen.
Kwaliteit en professionaliteit van TD wordt bewaakt door bijvoorbeeld standaarden, richtlijnen en kwaliteitsnormen op te stellen. Dit versterkt de betrouwbaarheid en lange-termijn waarde van TD.
De partners in NECTR zijn drijvende kracht achter het ontwikkelen van nieuwe benaderingen en methodes voor het monitoren, evalueren en meten van impact van TD. Door geleerde lessen via het NECTR onderling te delen versnellen we de ontwikkeling en kwaliteit van TD werken.